خانه » آشنایی با نمایندگان مجلس میانه؛ قسمت پنجم: حکم الله پزشکی

آشنایی با نمایندگان مجلس میانه؛ قسمت پنجم: حکم الله پزشکی

حکم الله پزشکی فرزند جعفرقلی نماینده مردم میانه در دومین دوره مجلس شورای اسلامی ؛ در سال 1314 در شهر میانه و محله قبه ننه متولد شد.

 

یافتن اطلاعات درباره ایشان بسیار سخت و مقدار آن بسیار کم است لیکن از آن اطلاعات اندک نیز می توان خیلی تاریکی ها را روشن ساخت. به هرحال کسی که 4 سال در مجلس یک کشور در سطح درجه یک مدیریت ملي فعالیت کرده است انتظار می رود به اندازه یک صفحه اطلاعات از وی روی دنیای سایبری یا روی کاغذ وجود داشته باشد ولی بنده نتوانستم اطلاعات مفيدي راجع به ايشان گردآوري كنم و تنها با چند تماس تلفنی و حضوری و گشت و گذار در مرکز پژوهش های مجلس و مفروضات و اطلاعات شخصی موفق به کشف چند کلمه به تعداد کمتر از انگشتان دست شدم و اطلاعات تکمیلی را از طریق داماد ایشان جناب احدی که از سرداران دوران دفاع مقدس بوده، دریافت کردم.

حکم الله پزشکی با آن سیمای خاص و پرابّهت محبوب مردم میانه بود و در تمامی مراسمات انقلابی و تشییع پیکر شهدا در صف مقدم حضور داشت در اوایل انقلاب بیش از یک سال به عنوان فرماندار شهرستان میانه منصوب گردید. پیش از آن به تعلم و تربیت فرزندان این خاک می پرداخت و مدتی را نیز به عنوان کارمند بانک مرکزی، در تهران فعالیت می کرد.

پزشکی در سال 1362 با حضور در انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی موفق شد آرای بیش از 50 هزار میانه ای را در همان مرحله اول به خود جلب کند. این میزان رای که دو سوم مجموع آرای مردم میانه بود یک رای قاطع تاریخی بود که در طول تاریخ 30 ساله انقلاب اسلامی تنها یک بار در دوره پنجم توسط سیدحسین هاشمی (بیش از 60 هزار رای) شکسته است.

حکم الله پزشکی با یک سال و اندی سابقه فرمانداری بر شهرستان میانه با پشتوانه استوار 50 هزار رأیی در اوج محبوبیت و معروفیت با اعتماد قاطع مردم میانه به عنوان نماینده این خطّه راهی مجلس شورای اسلامی شد. در مجلس بنا بر پیشینه بانکی خود، به عضویت کمیسیون اقتصادی مجلس درآمد اما در طول چهار سال حضور خود، نماد و شاخص مهمی از فعالیت خود در میانه بجای نگذاشت. الآن نمی توانیم بگوییم یک شاخص مهم صنعتی یا کشاورزی یا راه و یا دانشگاهی مربوط به پیگیری ایشان برای میانه بوده است. هرچند می پذیریم که دوره دوم مجلس مقارن با سخت ترین ایام جنگ تحمیلی و خالی بودن خزانه عمرانی دولت بود لیکن با همان خزانه خالی نیز طرح های خوبی در بعضی شهرهای همتراز اجرا شد. شاید به همین دلیل بود که دیگر کسی این چهره محبوب و دوست داشتنی را که هزاران دل همرهش بود ندید تا شاید مرهمی بر دردها و مشکلات عدیده منطقه میانه بنهد. هیچ طرح کوچک یا بزرگ از آن بزرگوار ندیدیم و ایشان پل ارتباطی مردم میانه با مسئولین مملکتی نشد. 

از ایشان حتی در مرکز پژوهش های مجلس نیز نتوانستم نطق رسمی یا غیررسمی پیدا کنم درحالیکه در آرشیو این مرکز نطق هم دوره ایشان مرحوم سلیمی را یافتم و در مقاله مربوطه درج کردم اما تصوّر می کنم ایشان در مجلس شورای اسلامی که لااقل 3 یا 4 بار نطق رسمی باید می داشت صحبت نکرده است که اگر چنین باشد مزید بر تمامی این درد مذکور خواهد شد.

لینک نطق های پیش از دستور تمامی نمایندگان در تمامی ادوار مجلس در مرکز پژوهش های مجلس وجود دارد که بنده هیچ نطقی از ایشان ندیدم.

در صفحه اختصاصی شرح حال نمایندگان در مرکز پژوهش های مجلس نیز از ایشان تنها به سه چهار کلمه بسنده شده است که می توانید در لینک زیر ملاحظه کنید:

http://rc.majlis.ir/fa/parliament_member/show/761940

حکم الله پزشکی چند سال پیش در تهران درگذشت و همشهریان وی سالها بعد این موضوع را شنیدند و شاید بعضی از آنها اکنون آگاه می شوند. روحش شاد باد.

 

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ایمانی
ایمانی
6 سال قبل

با تشکر از زحمات آقای نایبی